Nieuws

Slot 2018-2019

25 mei 2019

Het academiejaar loopt op z’n einde en zo ook het jaar van The Company. Het was een jaar van volle gas. De vier jaren werkten actief mee aan een groeiend potentieel dat sinds zeven jaar bekend staat als ‘The Company’.

De studenten uit het derde jaar legden de lat hoog, met succesvolle SBP’s waarvan enkele prijzen in de wacht sleepten. Op de ‘Dragon’s Den’ legden ook onze tweedejaarsstudenten de jury het vuur aan de schenen. De studenten uit de eerste bachelor kregen naast het ‘Probleem Gestuurd Onderwijs’ ook tal van ideeopdrachten om hun creativiteit te prikkelen. Volgend academiejaar bruisen zij ongetwijfeld nog even hard van de goede ideeën om deze in de praktijk om te zetten.

Met afscheid van het oude is ook het nieuwe management geselecteerd. Zij bouwen vanaf dag één verder op een stevige fundering om de kwaliteit van The Company naar het volgende niveau te tillen.

Bedankt aan iedereen die dit fantastische jaar mogelijk heeft gemaakt. Aan het management en de docenten die ons begeleidden en natuurlijk de studenten!

Bedankt! Het Management team, TheCompany

Inspirational Lecture II 2018-2019

13 april 2019

Op woensdag 24 april nodigen we je graag uit voor de tweede Inspirational Lecture van het academiejaar.

Op deze lecture zullen twee fantastische sprekers hun inspirerende ondernemersverhaal met je delen. Nadien ben je welkom op de receptie voor een hapje en een drankje. Dit is het perfecte moment voor een gezellige babbel met medestudenten of om vragen te stellen aan de sprekers. Let's network!

Jong begonnen is de rode draad doorheen de lecture. Beide sprekers zetten op jonge leeftijd hun eerste stappen in de wereld van ondernemen. Ruben Baestaens is begonnen als student-ondernemer en richtte tijdens zijn studies ‘Are Agency’ op en is er tot op heden Founder & Performance Marketeer. De tweede spreker van de avond is Jordy De Loose. Ook hij begon op jonge leeftijd en combineert het werken bij een bedrijf met de opstart van twee andere ondernemingen.

Tot dan! Het Management team, TheCompany

Pentalight en Phoenix Tyres scoren op de Provinciale Finale van Vlajo 2019

3 april 2019

Met trots mogen we jullie mededelen dat zowel Pentalight als Phoenix Tyres een grote overwinning behaalden op de Provinciale SBP Finale van Vlajo. Zo gaan ze beiden als finalisten van de provincie Antwerpen, door naar de Vlaamse Finale! Daar zullen zij op 25 april niet alleen zichzelf en provincie Antwerpen, maar ook de naam van The Company verdedigen. Breng ze vooral een bezoekje op hun Facebook-pagina en/of website om beide teams te feliciteren met hun overwinning!

Provinciale Finale SBP-trajecten Vlajo

25 maart 2019

Een welverdiende proficiat aan de 9 SBP teams van The Company! Zij haalden de selectie voor de Provinciale Finale voor de SBP trajecten van Vlajo. Dit academiejaar werkten zij tussen het studeren door hard aan de ontwikkeling van hun product, het op punt stellen van hun marketing en businessplan alsook een overtuigende pitch. Ze genieten onze volledige steun en zullen met trots de vlag van The Company verdedigen. Ben je benieuwd wie ze zijn? Aarzel niet om ze op te zoeken op sociale media en ze te steunen. Nogmaals proficiat aan:

Scratch&Go

MicroGrow

Twist & Mix it

Embreez

S A F F R O N Perfume

Pentalight

Phoenix Tyres

ReceivABL

Bike Box

Dragon's Den 2018

14 december 2018

Nogmaals een welverdiende proficiat aan de winnaars van de Dragon's Den 2018: 'Still Growing'! De Dragon's besloten na lang overleg dat zij het verdienen om de trofee mee naar huis te nemen. Omdat het zo spannend was deelden ze niet alleen de winnaar mee, maar hun hele top drie. Zo werden 'Ligarden' en 'Krompany' beloond met respectievelijk een tweede en derde plaats.

Er is echter nog een prijs om uit te delen, namelijk: de publieksprijs! Tijdens de Dragon's Den kregen alle studenten de mogelijkheid om hun favoriete pitch te kiezen. Na het tellen van alle stemmen blijkt dat ook jullie favoriet de groep 'Still Growing' is! Zo gaan ze naar huis met niet één maar twee prijzen. Proficiat aan alle groepen die het beste van zichzelf gaven, ieder van jullie verdienden het om in de finale van de Dragon's Den te mogen pitchen.

Hartelijk bedankt aan onze fantastische jury dit jaar: Nathalie De Schepper, Koen Pepermans en Pieter Billen.

Uitnodiging Dragon's Den 2018

14 december 2018

De strijd om de fel begeerde DRAGON’S DEN wisselbeker gaat weer van start. De tweedejaars geven hun pitch voor een genadeloze jury, beter gekend als de Dragons. Wie slaagt erin om zowel de jury als het publiek te veroveren? We komen er samen snel achter op 14 december 2018!

Onze eerste Dragon is niemand minder dan Nathalie De Schepper. Nathalie is startersadviseur bij Voka en weet als geen ander wat een starter allemaal nodig heeft. Nathalie begeleide meerdere succesvolle starters en voelt onmiddellijk aan of een team de juiste ingesteldheid heeft om tot een succes te bekomen. Intussen is ze haar eigen kledinglijn aan het ontwikkelen genaamd ‘Tiny Dreams’. Wij hopen dat onze studenten haar ten volle zullen kunnen overtuigen van hun ideeën!

Onze tweede Dragon is Koen Pepermans. Koen is een groot ondernemer met een passie voor technologie. Koen richtte zijn eigen bedrijf op in de gebouwautomatisering en lichtregeling. Door zijn ervaringen heeft Koen een wereldwijd netwerk opgebouwd. Sinds de verkoop van zijn bedrijf houdt hij zich vooral bezig met het helpen van startups wereldwijd, zo hielp hij onlangs nog bij de opstart van een bedrijf in Tel Aviv. Wie Koen wil overtuigen zal een sterke pitch moeten voorleggen!

Inspirational Lecture I 2018-2019

13 november 2018

Op woensdag 21 november nodigen we je graag uit voor de eerste Inspirational Lecture van het academiejaar.

Op deze lecture zullen twee fantastische sprekers hun inspirerende ondernemersverhaal met je delen. Nadien ben je welkom op de receptie voor een hapje en een drankje. Dit is het perfecte moment voor een gezellige babbel met medestudenten of om vragen te stellen aan de sprekers. Let's network! Je hebt ze ongetwijfeld al eens voorbij zien rijden... De auto's van Poppy. Moos Tits is CMO (Chief Marketing Officer) en cof-founder van dit hippe car-sharing platform. Hij komt zijn ervaring met ondernemen met je delen. De tweede spreker, Jef Willems, heeft een waslijst aan projecten waarbij hij betrokken is. Hij staat eerst en vooral bekend als de nummer 11 in de Belgium Dj Top 100 onder de naam "EAGL". Verder is hij ook oprichter van TRILLERS, Brand Manager voor Fire is Gold en Communicatie Manager van Laundry Day en Summerfestival.

Tot dan! Het Management team, TheCompany

Startevent 2018

24 september 2018

Op vrijdag 28 september 2018 vindt het jaarlijkse Startevent van The Company plaats.

Deze keer is het aan Amaury Timmermans om als gastspreker het nieuwe academiejaar in te luiden samen met het management van The Company. Als oprichter van "QIQO" en hockeyspeler op het hoogste niveau leeft hij in de hoogste versnelling. Met "QIQO" ontwikkelde hij een warme energiedrank met een fruitige smaak die de functionaliteit van koffie combineert met de natuurlijkheid van thee. De combinatie topsport en ondernemen zorgt voor een boeiend verhaal dat een unieke kijk geeft op het belang van motivatie, een strakke planning en een grote passie.

De CEO zal samen met het nieuwe management alle studenten warm verwelkomen en hun klaarstomen voor het komende jaar vol activiteiten die hopelijk de ondernemingszin prikkelen.

Velusta scoort opnieuw én gaat door naar Riga

28 april 2018

Nog meer euforisch nieuws voor Velusta! Eerder deze week werden ze verkozen als beste spb studentenonderneming uit meer dan 500 start-ups op de Vlaamse finale van Vlajo én maakten ze kans op een plaatsje in de Europese finale. Wel... Deze kans krijgen ze! Over enkele weken mogen ze ons land verdedigen in Riga. En dit is nog niet alles! Ze werden deze week ook nog eens benoemd door Voka tot 'Meest beloftevolle studentenonderneming van 2018' op de Roundup van TAKEOFFANTWERP. Van een knappe prestatie gesproken, wij zijn heel trots!

Vlaamse finale Vlajo SPB's 2018

24 april 2018

Dikke proficiat voor Velusta en Tap-ID! Nadat ze een schitterende pitch hadden neergezet, was het tijd voor de zenuwslopende prijsuitreiking... Onze SPB's vielen in de smaak bij de jury. Tap-ID won de prijs voor Connectivity. Velusta won de Vlaamse finale als beste niet-operationele SPB, maar liefst 500 euro én kans op een deelname aan de Europese finale. 28 maart 2018 wordt bekend gemaakt of ze naar Riga mogen gaan. Wij hopen natuurlijk van wel! Goed gedaan jongens!

> Foto's Vlaamse finale Vlajo

Provinciale finale Vlajo SPB's 2018

16 april 2018

Vijf van onze SPB’s werden onlangs geselecteerd door Vlajo om hun onderneming te pitchen op de Antwerpse finale.

> Lees meer

Uitnodiging Inspirational Lecture II - Het Gesprek

15 maart 2018

Tijdens onze tweede Inspirational Lecture kom je alles te weten over de financiering van een startende onderneming. Het zal een interactieve sessie worden waarin ervaren experts uit verschillende vakgebieden hun kennis en ervaringen met jullie delen.

> Lees meer

Dragons' Den 2017

17 december 2017

Vrijdag 15 december waren alle studenten van The Company en externen uitgenodigd voor het hoogtepunt van het academiejaar: de Dragons’ Den. Tijdens dit evenement kregen zes groepen uit het tweede jaar de kans om hun zelf bedacht idee te verkopen aan een professionele jury bestaande uit Sven De Vocht & Nathalie De Schepper van Voka, Bernard Janssen van ING en Oliver Op de Beeck & William Matthynssens van Kreatix. Ze kregen drie minuten de tijd om het idee voor te stellen, hun financiële analyse te bespreken en eventueel de resultaten van hun marktonderzoek toe te lichten. Dit jaar vond de Dragons’ Den plaats in het hoofdkantoor van ING Antwerpen.

> Lees meer

Uitnodiging Dragons' Den

1 december 2017

15 december op het programma: de Dragons' Den.

> Lees meer

Uitnodiging Inspirational Lecture I

1 november 2017

22 november vindt de eerste inspirational lecture van The Company plaats. Op het programma staan twee boeiende gastsprekers.

> Lees meer

Startevent 2017

6 oktober 2017

De eerste activiteit van het nieuwe jaar was alvast een succes. De nieuwe CEO Roeben Floren opende het Startevenement met veel enthousiasme. Een reis doorheen de verschillende jaren van The Company zorgde ervoor dat alle nieuwe studenten weten wat hen te verwachten staat de komende 4 jaar.

> Lees meer

Uitnodiging Startevent 2017

24 september 2017

Op vrijdag 29 september 2017 vindt het jaarlijkse Startevent van The Company plaats.

> Lees meer

Slotevent

20 mei 2016

Op 20 mei om 15u00 sluit The Company het academiejaar feestelijk af met het Slotevent te campus Groenenborger, Groenenborgerlaan 171, 2020 Antwerpen. Samen blikken wij even terug op het afgelopen jaar. Aansluitend komen de twee gastsprekers Jasper Verreydt (Turbulent) en Dieter Veulemans (Citycubes) hun verhaal vertellen over hun jonge groeiende ondernemingen.

The Company ontvangt label vlajo ambassadeurschool 2016

30 april 2016

'The Company' kreeg uit handen van minister en alumnus Philippe Muyters het label van ambassadeurschool van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen). 'The Company' kreeg het label omdat het ondernemerschapsonderwijs structureel mee in zijn visie en beleid heeft opgenomen en het de Vlajo ondernemingszinprogramma's breed en juist inzet. The Company wordt zo in de schijnwerpers gezet als een ideale manier om studenten ondernemerschap aan te leren.

The Company-teams vallen in de prijzen

26 april 2016

April is gebruikelijk een drukke maand voor 'The Company'. Op 19 april vond dan ook de provinciale finale voor small business projects plaats. Hier hopen de teams na hun harde inzet dit academiejaar mee in de prijzen te kunnen vallen met hun eigen ontwikkeld product. Na veel bloed zweet en tranen was de tijd aangebroken om hun afgewerkte product voor te stellen aan een vakjury in de Provinciale finale. Onze 5 teams presteerden goed en maar liefst 2 van hen werden geselecteerd voor de Vlaamse finale. A4Bread' en 'Quick 'n easy chicken' mochten zich klaarmaken om een week later nogmaals het beste van zichzelf te geven in de volgende ronde.
Zij gaven het beste van zichzelf op 26 april in Brussel op de Vlaamse finale voor small business Projects om zo een plaatsje te bemachtigen voor de Europese finale. Beide teams werden jammer genoeg niet geselecteerd voor deze finale maar ze werden niet naar huis gestuurd met lege handen. 'A4Bread' en 'Quick 'n easy chicken' kregen respectievelijk het certificaat voor 'beste design' en 'meest hands on' uitgereikt. Een prestatie waar wij, als 'The Company', enorm trots op zijn! We hopen dat dit een goede motivatie kan zijn voor onze studenten van volgend jaar om even goed of zelfs beter te doen. Een dikke proficiat aan al onze studenten die deelnamen aan de Small Business Projects en ook aan 'AMFI' van de UGent, zij werden dit jaar uitgeroepen tot beste small business project van Vlaanderen. Nu rest ons enkel nog het slotevent op 20 mei om een meer dan geslaagd vijfde jaar 'The Company' af te sluiten.

Inspirational Lecture 2

16 maart 2016

Wij verwelkomen u graag op 16 maart om 19 u in het auditorium van vergadercentrum 'De Stroming', nationalestraat 111 te Antwerpen. Sprekers op deze avond zijn jonge ondernemer Mattias Van Nimmen van 'High Potential Students' en de ervaren CEO van 'Runners Service Lab', Jempi Wilssens.

Inspirational Lecture 1

18 november 2015

Het is alweer tijd om de eerste inspirational lecture van dit academiejaar aan te kondigen. Wij verwelkomen u graag op 18 november om 19 u in gebouw 'Den Bell' aan het Francis wellesplein te Antwerpen. Sprekers op deze avond zijn jonge ondernemers Jorik Rombouts en Jeroen Beysens.

Startevent 2015

25 september 2015

Op vrijdag 25 september 2015 vindt naar jaarlijkse traditie het openingsevent van The Company plaats. Dit jaar bestaat dit ondernemingsgerichte keuzetraject van de faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen reeds 5 jaar.

Uitnodiging Inspirational Lecture #2

18 maart 2015

Op woensdag 18 maart 2015 vindt de tweede Inspirational Lecture van The Company plaats.

Uitnodiging Inspirational Lecture

14 november 2014

Op woensdag 19 november 2014 vindt de eerste Inspirational Lecture van The Company plaats.

> Lees meer

Startevent 2014

26 september 2014

Naar jaarlijkse gewoonte was er het startevenement van The Company, het ondernemersgericht keuzetraject van de faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen. Hierbij hadden we het genoegen om opnieuw een ondernemingsgezinde spreker te mogen ontvangen. Bart Van Zele, oprichter van het bedrijf Halito, die al een succesvolle carrière achter de rug heeft deelde zijn ervaringen aan de hand van de 5 slechtste adviezen die hij ooit had gekregen als beginnend ondernemer.

> Lees meer