Nieuws

Startevent 2014

26 september 2014

Naar jaarlijkse gewoonte was er het startevenement van The Company, het ondernemersgericht keuzetraject van de faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen. Hierbij hadden we het genoegen om opnieuw een ondernemingsgezinde spreker te mogen ontvangen. Bart Van Zele, oprichter van het bedrijf Halito, die al een succesvolle carrière achter de rug heeft deelde zijn ervaringen aan de hand van de 5 slechtste adviezen die hij ooit had gekregen als beginnend ondernemer.

Maar eerst was het de beurt aan de nieuwe CEO Tom Evers, hij gaf de studenten een kijk doorheen het traject van The Company. Zo konden de eerstejaars al meteen uitkijken naar wat hen de komende jaren allemaal te wachten staat. De ondernemingsgezinde studentenverenigingen SINC en AISEC waren daarna aan de beurt. Hun vertegenwoordigers (Timo Verbrugghe, Yassin Boullauazan en Sander De Roeck) gaven uitleg over hun programma en workshops doorheen het jaar. Er werd ook tijd gemaakt om het bestuur van vorig jaar, evenals afscheidnemend docent Jef De Wachter eens in de bloemetjes te zetten. Hun bijdrage heeft er mee voor gezorgd dat The Company is geëvolueerd tot wat het vandaag de dag is, een bedrijf VOOR en DOOR studenten.

Verder werd er wat duiding en uitleg gegeven over de SBP’s (small business projects) aan de hand van een getuigenis. CEO, Sven Rotthier, van SBP lampi deelde zijn ervaringen en maakte de derdejaars al een beetje wegwijs in wat zij dit jaar allemaal zullen beleven. Zij zullen dit jaar een onderneming oprichten en een zelf ontwikkeld product op de markt brengen.

Tot slot werd iedereen aanwezig uitgenodigd voor een hapje en drankje op de receptie, een ideaal moment om nieuwe connecties te leggen met de andere studenten.