Bottle2Print

Geef Plastic een Nieuw Leven met Bottle2Print!

 

In een tijdperk van groeiende plasticvervuiling en wegwerpmentaliteit is het cruciaal om duurzame oplossingen te omarmen.

Bottle2Print biedt niet alleen een manier om plasticafval te verminderen, maar ook een kans om de creatieve mogelijkheden van 3D-printen te verkennen op een milieuvriendelijke manier.

Door het gebruik van onze Bottle2Print machine vermindert men plastic afval. Zo kan de klant zijn ecologische voetafdruk verminderen door bij te dragen aan recyclage van PET-flessen.

Onze machine stelt klanten in staat hun eigen filament te produceren uit gerecycleerde PET-flessen. Hierdoor wordt de aankoop van filament overbodig wat resulteert in kostenefficiëntie.

Wij stellen klanten in staat PET-flessen te hergebruiken, wat de afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen vermindert. 

Onze machine stelt klanten in staat creatief te zijn met hun eigen geproduceerde filamenten. Ze kunnen zo allerhande projecten maken met een uniek filament.

Hoe werkt het?

Verzamel gebruikte PET-flessen.

Gebruik de Bottle2Print-machine.

Transformeer tot 3D-printerfilament.

 

CTO – Jasper Van der Auwera

HET TEAM

CEO – Marouane Bouziane


CFO – Koen Van den Broek

Wie zijn wij?

Ons Team bestaat uit drie studenten Toegepaste Ingenieurswetenschappen Elektromechanica en Chemie aan de Universiteit Antwerpen. 

In de wereld van vandaag is innovatie de drijvende kracht achter vooruitgang en duurzame ontwikkelingen. Wij als team streven naar duurzame ideeën en milieubewuste oplossingen voor een groenere toekomst.