Revolutie in de kunstgraswereld

Als ClearCourt willen wij op een innovatieve en duurzame manier kunstgrasvelden aan een grote variëteit van lijnmarkeringen voorzien. Dit doen we door gebruik te maken van thermochrome verf gecombineerd met een geïntegreerd watercirculatiesysteem onder het veld. ClearCourt is een Small Business Project opgezet aan de Universiteit van Antwerpen. Het project is ontwikkeld als onderdeel van de minor ‘The Company’ binnen de faculteit Toegepaste Ingenieursswetenschappen.

About Us

ClearCourt is opgericht door vijf ambitieuze en gemotiveerde studenten industrieel ingenieur. Ons
team vormt een complementair geheel, waarbij elk lid unieke eigenschappen en expertise inbrengt
die elkaar perfect aanvullen. Deze complementaire eigenschappen en vaardigheden stellen in ons
staat een duurzaam en effectief product aan te bieden aan onze klanten. Daarnaast heerst er binnen het team een sterke teamgeest en is er steeds ruimte voor nieuwe ideeën en kritisch denken.

Our Product

In plaats van fysieke markeringen of permanente lijnen bieden wij flexibele lijnmarkeringen aan die zichtbaar en onzichtbaar kunnen gemaakt worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van thermochrome verf. Dit type verf kan van kleur veranderen of gaat van gekleurde en ondoorzichtige toestand (als ze koud is) naar doorzichtige en kleurloze toestand wanneer een bepaalde temperatuur wordt overschreden. Voor de temperatuurregeling van de verf maken wij gebruik van een watercirculatiesysteem onder het veld. Op de plaats waar lijnmarkeringen gewenst zijn lopen buizen waar water door stroomt met de gewenste temperatuur.

Our Services

Clearcourt staat in voor de aanleg van het buizensysteem, het aanbrengen van de verf en het onderhoud hiervan. De aanleg van het kunstgrasveld gebeurt in samenwerking met een externe partner.

principe andere indeling

Service 1

Wanneer een nieuw kunstgrasveld wordt aangelegd implementeert ons team onder het kunstgras de buizencirculatiesyteem.

lijnen verven

Service 2

Om de twee maanden dienen de lijnmarkering opnieuw geverfd te worden. Clearcourt staat hiervoor in.

Service 3

De aanleg van het kunstgras gebeurt in samenwerking met een externe partner waarmee Clearcourt een sterke samenwerking heeft.

Why Choose Us!

Waarde voor klant

Met ons product bespaar je tijd en moeite. Met slechts één druk op de knop zijn de gewenste lijnen direct zichtbaar. Dit vermindert frustraties en discussies, en helpt scheidsrechters bij het nemen van beslissingen. Bovendien maximaliseert een flexibele veldindeling de efficiëntie van ruimtegebruik, waardoor één veld voor verschillende sporten of activiteiten kan worden gebruikt, wat ruimte en middelen bespaart.


Marktgroei

De markt voor kunstgrasvelden groeit snel, zowel in Nederland als wereldwijd. In Nederland alleen al zijn er bijna 2.000 kunstgrasvoetbalvelden, en dit aantal blijft stijgen. Wereldwijd zijn er naar schatting 13.000 kunstgrasvelden in de Verenigde Staten en 20.000 in Europa. Deze markt groeit jaarlijks met ongeveer 10%, met 1.500 nieuwe installaties per jaar in de Verenigde Staten en 2.000 velden die jaarlijks moeten worden vernieuwd. Kortom, de markt voor kunstgrasvelden heeft veel potentieel en zal naar alle verwachting blijven groeien.


Duurzaamheid

Duurzaamheid is een essentieel aspect van onze visie bij ClearCourt. Bij Clearcourt streven we niet alleen naar innovatie in sportinfrastructuur, maar ook naar milieubewuste oplossingen. Daarnaast werkt ons systeem met warmtepompen aangesloten op zonnepanelen. Kortom is er een energieneutraal systeem gevormd dat ervoor zorgt dat het veld de ideale temperatuur heeft en beschikt over een technologie waarmee bepaalde lijnen zichtbaar worden gemaakt.

Aarzel niet met ons te contacteren indien u vragen heeft!